Обратно към пълната версия на статията »

Кадиев остава депутат от БСП

Кадиев остава депутат от БСП
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът Георги Кадиев остава в редиците на БСП след тайно гласуване в партията. За да бъде изключен Кадиев, 26 души от Парламентарната група трябваше да гласуват със „за".

По-рано в сряда той призова съпартийците си да гласуват по съвест. „Не за мен или срещу мен. Не за Миков или срещу Миков. А за пътя, по който искате да поеме БСП", изтъкна социалистът. Кадиев е категоричен, че не може да изключваш депутат заради закон, който е внесъл. Той е на мнение, че законът не е лобистки, не е корпоративен, а е за човешки права. За него това е абсурдно и смята, че това е само поводът. Каква е причината, така и не е разбрал.

Кадиев изтъква, че днешният ден е ключов за БСП. Това е ден, в който партията ще реши по кой път поема - пътя на отлюспването или този на правото на различно мнение.

Социалистът е на мнение, че това е стрес-тест за червените, от който имат нужда. Той е убеден, че тенденцията на говорене анти-НАТО, понякога анти-Европа, сега и отлюспването, ги водят в грешна посока. Кадиев отсече, че ще се справи каквото и решение да бъде взето на днешното гласуване.

Миналата седмица социалистът обяви, че е готов да напусне парламента, ако парламентарната група на червените го изключи заради внесения от него закон.

#Георги Кадиев #БСП #Михаил Миков