Обратно към пълната версия на статията »

Партии със сигнал до Цацаров за 8000 нови жители на Несебър преди вота

Партии със сигнал до Цацаров за 8000 нови жители на Несебър преди вота
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Цели 8 политически партии са изпратили сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров и двама министри заради 8000 нови жители на Несебър. Притеснението е, че става въпрос за изборен туризъм.  ГЕРБ, ДСБ, СДС, БЗНС,  НФСБ, АБВ,  Движение 21 и ССД са сигнализирали и в общината, че  фиктивните гласоподаватели е възможно да обърнат вота наесен, съобщава Нова телевизия.

Общините по морето имат сериозна история с фиктивните гласоподаватели – хора от вътрешността на страната, които рязко и по много решават да заживеят на брега преди всеки вот. На предните местни избори Несебър набъбна с над 1200 души за три месеца, а на вота през 2007 г. – с 1300. А това се равнява на три места в общинския съвет в община с 22 хиляди души.

"Категорично не е вярно. От 1 януари 2015 г. жителите на цялата община са нараснали с 1134  души, от които да речем около стотина са деца. Това се случва всяка година, не е само тази година", поясни Гергана Тодорова, началник на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО) - община Несебър.


От ГРАО разясниха, че регистрации по домовете не се правят, а само в службата при тях и то заедно със собственика на имота.
 
Според осемте партии, писали сигнала, смущаващи регистрации са извършени в Обзор, Свети Влас, Несебър. Подали са до властите конкретни имена и адреси.
 
В община Несебър в момента се извършва проверка от Икономическа полиция и Районна прокуратура Несебър.
 

#партии #сигнал #Несебър #жители