Обратно към пълната версия на статията »

Български изпълнители се обединяват в благотворителен концерт

Български изпълнители се обединяват в благотворителен концерт
A A+ A++ A

Известни български изпълнители излизат заедно на сцената, за да подкрепят 13-годишния Иво от Радомир, който страда от тежко заболяване.

Орлин Павлов, Поли Генова, Дичо

Dj Diass, Маги Джанаварова, Преслава Пейчева, Прея са сред музикантите, които ще подкрепят Иво на 26 май в зала 3 на НДК от 18:00 ч.

Целта на събитието е набиране на средства за лечението на болното момче.

През февруари миналата година лекарите откриват, че

Иво е заболял от рядката болест неврофиброматоза-тип 2

В  рамките на няколко месеца са направени четири животоспасяващи операции, три от които извън България, и два  контролни прегледа в Германия.

За съжаление, след контролния преглед през март изследванията не носят добри новини на семейството. За да се  избегне поредната тежка операция, лекарите предписват на момчето

лекарство, което не се предлага на България

а Иво е първият пациент в германската клиника, подложен на това лечение.

Една доза от лекарството („Авастин 400“) струва над 1600 евро. След по-малко от месец Иво трябва да замине на  следващ контролен преглед в Германия, като нужната сума за това е 5500 евро. Тези средства се оказват непосилни за семейството, а резултатът от прегледа ще покаже какво предстои – операция или продължаване на лечението.

Иво мечтае да стане известен неврохирург

за да спасява живота на хората. Иска да напише и книга, в която да разкаже своята история.

За да подкрепят Иво, на сцената ще излязат и Теди Кацарова, Цветелина Янева, Вяра Атова, Руди, Дули, Муден и Кукушев, Алекс и Влади,Мирян Костадинов, рок група „Конкурент“, Любен, Дамян Попов, Момчил Степанов, Alex Twice – Александра Александрова и Алекс Нушев, Scar, Ева.

Цената на билета е 10 лв.

и може да бъде купен на място в деня на концерта или като се свържете със семейството във Фейсбук чрез страницата "Живот за Иво", както и на имейл: help.ivo.ivov@abv.bg.

Концертът се реализира с подкрепата на НДК, Intracom Bulgaria, Star reporters, Plovdiwood, Avart Creative Lab, "Шоколад", Yordan Totev design & photography, рекламно студио „ЯН 96“, "Динакорд България" ЕООД.

Дарителска сметка е в Пощенска банка: BG47BPBI79404078032501 – Иво Ивов Христов.

#изпълнители #концерт #музика #благотворителност #благотворителен концерт #Иво