Обратно към пълната версия на статията »

Пострадали от КТБ искат наказателна процедура срещу България

Пострадали от КТБ искат наказателна процедура срещу България
A A+ A++ A

Ще предприемам кампания, с която да запознаем всички европейски институции с казуса КТБ, а целта ни е отварянето на наказателна процедура срещу България, обяви председателят на Асоциация на пострадалите от КТБ Божидар Томалевски след заседание на общото събрание на организацията.

От асоциацията ще сезират главния прокурор Сотир Цацаров, защото са нарушени и човешките им права и правото им на собственост, ще заведат и дело за дискриминация.

Председателят коментира, че вложителите във фалиралата банка не са равнопоставени. Той съзря и порочна практика в това да се работи с външни юридически лица. Според Томалевски никой не казва какъв процент държи Фондът за гарантиране на влоговете в банките и какъв вложителите. Томалевски покани всички да се съберат пред КТБ във вторник, 12 май, в 11 ч., за да пият кафе и да протестират.

Председателят на НДСВ и бивш евродепутат д-р Антония Първанова заяви на свой ред, че грабежът на вложителите в КТБ, е възможен единствено и само с участието на държавни институции.

"Ще сезираме главния прокурор и за действията на БНБ", поясни тя, цитирана от БГНЕС.

#Божидар Томалевски #КТБ #наказателна процедура