Обратно към пълната версия на статията »

Стилиян Петров благодари на всички за подкрепата на "Вила Парк"

Стилиян Петров благодари на всички за подкрепата на "Вила Парк"
Снимка: "Астън Вила"
A A+ A++ A

Капитанът на българския национален отбор и английския „Астън Вила" Стилиян Петров, който в петък бе диагностициран с остра левкемия, благодари на всички за подкрепата в специално изявление.

32-годишният футболист направи обръщение чрез официалния сайт на "Астън вила".

"Бих желал да благодаря на всички тези хора, които ме подкрепиха. Съобщенията са многобройни и аз ги оценявам. Това е трудно време за семейството ми, за мен, за съотборниците ми, за всички приятели във футбола, за "Астън вила" и за всички фенове. Сигурен съм, че ще победя тази болест. Решен съм на това", заяви Стилиян Петров.

Петров сподели, че е бил вдъхновен и мотивиран от снимката на възстановяващия се играч на "Болтън" Фабрис Муамба, която се появи вчера в Twitter. Английският футболист колабира по време на мача за ФА къп, след което сърцето му спря за 78 минути.

"Видях снимка на Фабрис Муамба и тя ме вдъхнови. Вдъхнови ме и подкрепата в последните 24 часа. За мен футболът ще остане на заден план за известно време, но съм тук, за да подкрепям съотборниците ми. Ще продължа да ги подкрепям, както те ме подкрепят. Благодаря на всички", завършва изявлението на Петров.

Капитанът на "Астън вила" се появи на трибуните на "Вила парк", за да подкрепи своя отбор при домакинството на "Челси". В 19-ата минута феновете на двата отбора, играчите и представителите на треньорския щаб на двете скамейки бурно аплодираха Петров в продължение на една минута.

Българският национал посрещна овациите на крака. По време на загрявката преди мача двата отбора излязоха с тениски в подкрепа на Петров, а агитките издигнаха транспаранти с негово име и пожелания за бързо оздравяване.

#Астън Вила #Стилиян Петров #левкемия #Челси #Стенли #19 #Вила Парк