Обратно към пълната версия на статията »

Петима обвинени за контрабанда на "Капитан Андреево"

Петима обвинени за контрабанда на "Капитан Андреево"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Окръжна прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми двама митнически служители, граничен полицай, управител на спедиторска фирма и служител за контрабанда, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Митническите служители от пункт „Капитан Андреево“ Христо Палазов и Юри Гудев, граничният полицай Янчо Георгиев, управителят на спедиторска фирма Динко Щирянов и служителят Николай Перчемлиев са обвиняеми за контрабанда в особено големи размери.

Те са използвали документи с невярно съдържание. Престъпленията и на петимата обвиняеми са квалифицирани като особено тежки.

39-годишният Христо Палазов е обвинен за това, че на 29 март в митнически пункт „Капитан Андреево“, при условията на продължавано престъпление, в съучастие като помагач, заедно с другите обвиняеми като помагачи и с извършителите – турски граждани, умишлено е улеснил чрез съвети и разяснения пренасянето през българо-турската граница на значително количество цигари без бандерол на обща стойност 39 807 300 лева, без знанието и разрешението на митниците. 

Със същите обвинения, за същата дата и контрабанда на същата стойност са обвинени 45-годишният Янчо Георгиев и 50-годишният Динко Щирянов.

53-годишният Юри Гудев е обвинен за това, че на 17 март умишлено е улеснил чрез съвети и разяснения на пренасянето на значително количество цигари без бандерол през българо-турската граница. Стоката е на обща стойност 31 036 200 лева.

36-годишният Николай Перчемлиев е обвинен за това, че на 29 март в митнически пункт „Капитан Андреево“ в съучастие като помагач, заедно с Христо Палазов и с извършителите – турски граждани, умишлено е улеснил чрез съвети и разяснения пренасянето на значително количество цигари без бандерол на обща стойност 15 518 100 лв.

Окръжен съд – Пловдив ще разгледа мерките за неотклонение на обвиняемите. Прокуратура настоява за постоянното им задържане под стража. 

#обвинени #контрабанда #Капитан Андреево