Обратно към пълната версия на статията »

Задържаха Златан Георгиев – Златния за убийството на Банскалията

Задържаха Златан Георгиев – Златния за убийството на Банскалията
Съпругата на Златан Георгиев – Златния Детелина се оплака, че 8-годишното им дете било жилището по време на ареста и обиска. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Златан Георгиев – Златния е задържан във връзка с убийството на председателя на фен клуб „Пирин - Реален" Димитър Сукалински – Банскалията.

Вътрешният министър Цветан Цветанов потвърди, цитиран от БГНЕС, че арестът на Златния часове по-рано в петък в блок на благоевградския квартал „Струмско" има връзка с убийството.

„Мъжът е съпричастен към случая. Процесуално-следствените действия продължават и се надявам в скоро време да има резултати," коментира вътрешният министър, но отказа да съобщи по какви версии работи полицията.

Вицепремиерът и лидер на ГЕРБ пристигна в Благоевград, за да представи новия регионален лидер на партията Даниела Савеклиева.

Златан Георгиев, по прякор Златния, беше изведен от спецполицаи с качулки от жилището му, което повече от час и половина се обискираше. Полицаите претърсваха и контейнерите за смет пред блока на Златан. След това, към 18:45 часа, започна обиск и на личния му автомобил „Опел Корса".

Адвокатката на задържания, Мария Георгиева, се оплака, че 8-годишното дете на клиента й е станало свидетел на задържането.

Тя съобщи и за полицейско насилие спрямо Златния, както и за това, че не е допусната в жилището на клиента си.

Съпругата му Детелина се оплака, че това е полицейска държава, защото била на работа, полицай й се обадил, че трябва да се прибере у дома. Когато го сторила, видяла съпруга си на земята, а върху него 10 полицаи с качулки като по филмите. След това го извели надолу по стълбите. 8-годишното им дете било жилището по време на обиска.

41-годишният председател на фен клуб „Пирин - Реален" Димитър Сукалинск бе открит заклан в заключения си отвън апартамент в „Орлова чука", част от жк „Еленово".

Банскалията бил с дълбока порезна рана на гърлото, по ръцете имал порезни рани, получени при опита да се предпази от ножа на нападателите си.

Починал е от кръвозагуба, въпреки, че е успял в 20:36 часа да се обади на приятеля си Ванко с думите „Помощ, помощ".

#Златан Георгиев – Златния #Златан Георгиев #Златния #Димитър Сукалински – Банскалията #Димитър Сукалински #Банскалията #убийство #Благоевград #Цветан Цветанов