Обратно към пълната версия на статията »

Обвиниха в корупция секретаря на Комисията за трафик на хора

Обвиниха в корупция секретаря на Комисията за трафик на хора
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Секретарят на Национална комисия за борба с трафика на хора е обвинен в корупция, съобщават от държавното обвинение. Антоанета Василева ще отговаря за две престъпления по служба.

Тя е обвинена в това, че в периода от месец януари 2012 г. - месец декември 2013 г. е превишила правата си и от това са настъпили немаловажни вредни последици.

Неправомерно, без да са й били възложени задължения от председателя на комисията и без да е проведена обществена поръчка, Василева е сключила пряко договори със Сдружение "Равновесие" и с Фондация "ЕС О ЕС-семейства в риск". Договорите са за възлагане изпълнение на услуги в приюти за временно настаняване на жертви на трафик на хора в Бургас и във Варна.

"Престъплението е извършено с цел да се набавят облаги за Сдружение "Равновесие"-Бургас и Фондация "ЕС О ЕС-семейства в риск"-Варна в размер на 200 940.56 лева", посочват от прокуратурата.

Обвинението на Василева за второто престъпление е за това, че от май до декември 2013 г. в София, като длъжностно лице е превишила правата си и в нарушение на установения за това ред, сключила два анекса към Рамково споразумение, с цел да набави за себе си облага в размер на 3607.60 лева.

На Антоанета Василева е взета мярка за неотклонение "Подписка".

#комисия #борба #трафик #хора #корупция