Обратно към пълната версия на статията »

Жълт код в 20 области на 30 март

Жълт код в 20 области на 30 март
От НИМХ уточняват, че прогнозираните явления не са необичайни, но гражданите трябва да бъдат внимателни и по възможност да избягват рисковете. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Код „Жълто“ за потенциално опасно време е обявен за 30 март във всички области на Северна и Източна България и за част от Южна и Централна България, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Жълтият код ще е в сила за общо 20 области на страната. Потенциално опасно ще е времето в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Хасково.

От НИМХ уточняват, че прогнозираните явления не са необичайни, но гражданите трябва да бъдат внимателни и по възможност да избягват рисковете.

Според синоптиците през деня в страната ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър. На много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони, главно в Източна България, ще има и гръмотевици.

След обяд преваляванията ще започнат да спират, облачността да намалява, а вятърът да отслабва. Максималните температури ще варират между 10 и 15°, в София - около 10°.

#София #валежи #вятър #Хасково #Пловдив #Стара Загора #Сливен #Ямбол #Бургас #Варна #Добрич #Шумен #Силистра #Разград #Търговище #Русе #Велико Търново #Габрово #Ловеч #Плевен #Враца #Монтана #Видин #НИМХ #Националния институт по метеорология и хидрология #България #Код „Жълто“