Обратно към пълната версия на статията »

"НОВИНИТЕ" награди Личностите на 2014 година

"НОВИНИТЕ" награди Личностите на 2014 година
Иванка Шалапатова получава наградата си в категория "Благотворителност". Снимки: Цанка Донкова, Novinite.bg
A A+ A++ A

В понеделник вечер се състоя официалната церемония по награждаването „Личност в НОВИНИТЕ“ за 2014 година. За пореден път читателите на най-независимата българска медия показаха високата си класа, избирайки сред най-достойните българи в шест категории.

Събитието бе открито от комуникационния експерт и основател на Novinite.bg и Novinite.com Максим Бехар: „Изключително съм щастлив, че вече 14 години Novinite.com предлага качествено информационно съдържание, а медийната група се вслушва в мнението на читателите си, пример за което е и този конкурс“.

Фаворити в отделните области са Бойко Борисов (Политика), Васил Терзиев и Светозар Георгиев (Бизнес), Крисия, Хасан и Ибрахим (Култура), Григор Димитров (Спорт), акад. Кирил Боянов (Благотворителност) и посланик Ксавие Лапер дьо Кабан (Дипломация).

Поради множеството си ангажименти премиерът, триото Крисия, Хасан и Ибрахим, Григор Димитров и н. пр. Дьо Кабан бяха възпрепятствани да получат наградите си лично, но все пак ще ги получат по-късно. 

В читателската класация на англоезичния сайт Novinite.com, в категория „Политика“ отново печели Бойко Борисов, в „Бизнес“ - изпълнителният директор на „Италчементи груп“ за България и Гърция Серж Шмит, в „Култура“ - режисьорът Александър Морфов, в „Спорт“ - защитникът от „Лудогорец“ Козмин Моци, в „Благотворителност“ - изпълнителният директор на фондация „За нашите деца“ Иванка Шалапатова, и в категория „Дипломация“ - посланикът на Великобритания Джонатан Алан.

„Всяко дете има нужда от индивидуална грижа, нужда да знае, че е обичано, ценено и желано. Задължение на семейството и родителите е да накарат децата да се чувстват защитени и подкрепени и по този начин да ги стимулират да се развиват. Моята лична мотивация е промяната в живота на децата, на които помагаме – нещо, което си заслужава усилията ни, а без помощта на медиите това нямаше да е възможно“, сподели Шалапатова.

Академик Боянов получава наградата си в категория "Благотворителност"

Novinite.com (Sofia News Agency) е най-голямата българска англоезична медия, която предлага новини в реално време, коментари, интервюта и анализи за събитията в България, насочени към международната читателска аудитория. Novinite.com (Sofia News Agency) e основана през 2001 г. от българския журналист, бизнесмен и PR експерт Максим Бехар. Стартът на новинарския сайт с новини в реално време е на 11 март 2001 г. Първият брой на единствения български англоезичен ежедневник The Sofia Morning News излиза на 1 юни 2001 г.

Българоезичният новинарски сайт Novinite.bg е основан на 22 октомври 2011 г. Със създаването на Novinite.bg качеството, професионализмът и високите стандарти на Novinite.com се пренасят и на български език. 

На 7 януари 2013 г. официално стартира и третият новинарски сайт Novinite.ru – изцяло на руски език, създаден от екипа на Novinite.com (Sofia News Agency) и Novinite.bg. 

#Крисия #Григор Димитров #Бойко Борисов #Личност в Новините #Личност в Новините #Personality in the News #Почетен посланик на Новините