Обратно към пълната версия на статията »

Заподозрян за съучастие в убийството на Немцов се взриви с граната

Заподозрян за съучастие в убийството на Немцов се взриви с граната
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заподозрян за съучастие в убийството на Борис Немцов се е самоубил, като е използвал граната. Това съобщават правоохранителните органи в Грозни, цитирани от агенция „Интерфакс”.

Мъжът е бил блокиран от полиция. Той хвърлил една граната към полицейските служители. С друго взривно устройство е сложил край на живота си.

Преди това правоохранителните органи в Чечня са съобщили, че жител на Грозни е оказал съпротива в многоетажен блок. Според съобщението на МВР той е получил рани още при тази граната.

Никой от полицаите не е пострадал.

Вчера (7 март) ръководителят на руската Федерална служба за сигурност Александър Бортников обяви, че във връзка с убийството на Немцов са били арестувани Дадаев и Губашев. По информация на Съвета за сигурност на Ингушетия, Дадаев е служил в батальона „Север” в Чечня, а Губашев е работил като охранител в хипермаркет край Москва.

По-късно стана ясно, че още двама души са в ареста по подозрения, че са участвали в престъплението. Става дума за близък на Дадае от времето, когато е бил заместник-командир на батальона „Север” на Министерството на вътрешните работи на Чеченската република и по-малкият брат на Губашев.

Немцов бе застрелян в центъра на Москва на 27 февруари късно вечерта. Работи се по няколко версии за убийството, включително - политически и битови мотиви.

 

#Борис Немцов #съучастие #граната #Немцов