Обратно към пълната версия на статията »

„Наглите“ до последно "невинни", присъдата - на 2 април

„Наглите“ до последно "невинни", присъдата - на 2 април
В понеделник в 10 часа Софийски градски съд (СГС) ще произнесе присъдите по мегаделото „Наглите“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В последната си дума заподозрените по делото „Наглите“ заявиха, че са невинни, че не са участвали в отвличания и поискаха справедливо наказание.

Изненадващо някои от адвокатите по делото защитиха държавното обвинение от нападките на вътрешния министър Цветан Цветанов, според когото прокуратурата е сбъркала, като не е поискала най-тежката мярка за неотклонение за убития в събота – 24 март, Кирил Кирилов–Шкафа, предаде БНР.

В понеделник в 10 часа Софийски градски съд (СГС) ще произнесе присъдите по мегаделото „Наглите“. След процес, продължил малко повече от година, прокуратурата поиска за подсъдимите общо 153 години и половина затвор.

Малко преди 22 ч. на 24 март бе убит Кирил Кирилов–Шкафа, участник в бандата „Наглите“. Убийството е станало пред блок 353 в „Младост 3“, докато се прибирал с жената, с която живее на семейни начала. Срещу него е стреляно 7-8 пъти, като е улучен на три места.

Опитал се да избяга, но след като е бил ранен в крака, е бил настигнат и доубит пред входа на блока, в който живеел.

Кирил Кирилов бе част от 9-членната банда за отвличания, извършила 11 похищения през периода октомври 2007 – декември 2009 година.

Той бе задържан в операция „Наглите 2“, която бе през декември 2009 година. Кирилов беше с мярка за неотклонение „подписка“ и името му се свързваше с отвличанията на бизнесмена Кирчо Киров и студента Румен Гунински. Кирилов е водел отвлечените към тайната квартира край Вакарел.

Процесът срещу бандата започна на 22 декември 2010 г. Самото мегадело „Наглите“ вече е на финала и на 2 април се очаква да бъдат обявени присъдите. Кирил Кирилов лично е участвал в отвличането и конвоирането на хората до къщата във Вакарел. Той е бил приближен на боса на групата Прокопи Прокопиев.

#Наглите #отвличане #отвличания #СГС