Обратно към пълната версия на статията »

Лейди Гага се топна в ледени води благотворително

Лейди Гага се топна в ледени води благотворително
Снимки: Инстаграм
A A+ A++ A

Скандалната поп певица Лейди Гага отново прикова погледите върху себе си. Този път ексцентричната изпълнителка се хвърли в леденостудените води на езерото Мичиган, като част от благотворителна акция за набиране на средства за организацията Special Olympics. Организацията набира средства за спортни стипендии за деца с умствена изостаналост.

Годеникът на Гага - актьорът Тейлър Кини, я занесе до почти замръзналата вода на езерото, преди двамата да се хвърлят в нея. По данни на метеорологичната служба на САЩ температурата на въздуха по време на къпането е била минус 7 градуса по Целзий, а тази на водата - малко над нулата.

В кампанията за набиране на средства взеха участие повече от 4500 души. Организаторите съобщиха, че са успели да съберат над 1 млн. долара с благотворителното "къпане".

Малко след ледената баня Гага публикува снимки на своя профил в Instagram и написа:

"Толкова е приятно човек да прави неща в името на добра кауза като тази на Special Olympics. Чудесно е да дариш пари, но още по чудесно е да дариш жест на любов за тези, които заслужават да бъдат посипани с такава."

#Лейди Гага #Мичиган #САЩ