Обратно към пълната версия на статията »

ВМЗ-Сопот остава в забранителния списък за приватизация

ВМЗ-Сопот остава в забранителния списък за приватизация
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Въпросът за приватизация на ВМЗ-Сопот не стои на дневен ред в Министерство на икономиката", заяви заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева на среща с ръководството на предприятието в Сопот.

В срещата участва и народният представител от ГЕРБ и заместник-председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика Методи Андреев. Той заяви, че в този момент предприятието работи добре и

то ще остане в забранителния списък за приватизация

тъй като е от значение за националната сигурност на страната.

"Имахме поредица от срещи със синдикатите, на които се ангажирахме, че ще вървим по пътя на оздравяване на ВМЗ Сопот и ще следваме този път", добави Везиева.

Ръководството на завода постави въпроса за

липсата на поръчки към предприятието от страна на Министерство на отбраната

Заместник-министърът и депутатът Андреев се ангажираха да установят контакт с военното ведомство, за да се подготви посещение на министъра за запознаване на място с дейността.

Обсъдени бяха и възможностите за включване на ВМЗ-Сопот в програми за дуално обучение. Предприятието изпитва недостиг на средни специалисти и висши инженерни кадри.

От ръководството увериха, че са в състояние да подготвят поне две паралелки от по 25 човека. Везиева обеща да подкрепи искането за обучение на кадри пред Министерство на образованието и науката.

#приватизация #ВМЗ - Сопот #Методи Андреев #Даниела Везиева