Обратно към пълната версия на статията »

Първанов „ще диша във врата“ на Бойко Борисов

Първанов „ще диша във врата“ на Бойко Борисов
Бившият президент на България Георги Първанов заяви, че ще коментира и ще дава алтернативи на всеки ход на премиера Бойко Борисов. Снимка: „Мениджър“
A A+ A++ A

Бившият президент на България Георги Първанов заяви, че ще коментира и ще дава алтернативи на всеки ход на премиера Бойко Борисов.

„Няма да оставя нито един ход, нито едно действие на Борисов без коментар и без алтернативно предложение, защото за мен е много важно не просто да се критикува, а да има насрещно предложение. Нещо, което да е работещо, което да дава много перспективи“, каза бившият президент на България Георги Първанов пред журналисти в Ямбол, предаде bTV.

Относно темата за избора на нов председател на БСП Първанов каза, че този избор трябва да бъде пряк - „от всички редови членове на партията, а не от управляващите й органи“.

По думите му след конгреса на партията може би трябва да се пристъпи към „актуализиране на кадровата банка“. Той се обяви и за отваряне на БСП към хората и срещу сегашното капсулиране на партията.

Първанов говори и за своя наследник Росен Плевнелиев, пред когото предизвикателствата предстояли.

„Тепърва, когато тръгнат тежките закони, които той ще бъде изправен пред дилемата да решава, може би и под натиска на правителството. Тепърва, когато на вратата на президентството започнат да чукат протестиращите при липсата на социален диалог, на мен това много често ми се е случвало“, каза Първанов и пожела успех на Плевнелиев в „една такава нелека ситуация“.

#Георги Първанов #Първанов #Бойко Борисов #премиер #БСП #Росен Плевнелиев #Плевнелиев #президент