Обратно към пълната версия на статията »

Уилям, Хари и Кейт покориха "Туитър"

Уилям, Хари и Кейт покориха "Туитър"
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Микроблог на британските принцове Уилям и Хари, както и на херцогиня Кейт Мидълтън, се появи официално в социалната мрежа Twitter. Херцозите на Кеймбридж Кейт и Уилям, както и неговия по-малък брат Хари, са най-харесваните членове на кралското семейство от цяла Великобритания.

Очаква се значителен потребителски интерес към техния Twitter акаунт. Това се потвърждава от факта, че само за няколко часа аристократичните особи се сдобиха с по над 10 хил. последователи.

Говорители на кралския двор съобщиха, че засега няма планове внуците на кралицата и съпругата на Уилям да публикуват сами в мрежата – това ще правят техни официални представители и асистенти.

През последните години британското кралско семейство става все по-активно в интернет. Кралица Елизабет фигурира във Facebook, Twitter и Instagram, а нейният син Андрю е най-активният потребител на Twitter със синя кръв от всичките му останали роднини.

Първият си "туит" кралицата направи през октомври миналата година, когато обяви откриването на нова галерия в лондонския Музей на науката.

#принц Уилям #Катрин Мидълтън #принц Хари #кралица Елизабет II