Обратно към пълната версия на статията »

Управляващите искат да ликвидират БДЖ, твърди депутат от БСП

Управляващите искат да ликвидират БДЖ, твърди депутат от БСП
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма да позволим по такъв безхаберен начин да се унищожи БДЖ, заяви депутатът от БСП и член на комисията по транспорт, Георги Свиленски пред БНР.

„Икономическият ефект от спирането на тези влакове няма да бъде такъв, какъвто те очакват. Нашите разчети показват, че парите, които са отпуснати миналата година и тази година, са едни и същи, даже с 10 милиона повече. Затова не можем да разберем защо се спират влаковете, коментира Свиленски.

Той обясни, че когато БСП са били в управлението, са показали, че гледат на това дружество отговорно и само за една година и половина, по време на управлението на Орешарски, дружеството върнало задължения.

„Какво се случи, че тогава БДЖ можа да плати дългове, а сега не може. Става дума за политика. Очевидно е, че искаме да превърнем автомобилния транспорт в приоритет, ясно е защо. Това е целенасочено водене на дружеството към фалит и ликвидация“, категоричен бе депутатът от БСП.

В сряда в първия работен ден на парламента след празниците транспортната комисия се събира извънредно заради спирането на десетки пътнически влакове.

#БДЖ #Георги Свиленски #БСП