Обратно към пълната версия на статията »

Велизар Енчев: Ще елиминират всеки, който се противопоставя на измамата "Патриотичен фронт"

Велизар Енчев: Ще елиминират всеки, който се противопоставя на измамата "Патриотичен фронт"
A A+ A++ A

Валери Симеонов има унизително отношение към своите колеги. Неговият най-голям проблем е, че се държи към депутатите от парламентарната му група като към негови служители в частно дружество. Тази позиция изрази депутатът Велизар Енчев пред БГНЕС, минути след като мнозинството в пленарна зала го освободи от комисиите по социална политика и по взаимодействие с гражданските организации по предложение на Валери Симеонов. 

Формално той има право да поиска моето отзоваване, но зад тази процедура се крият користни цели и желание да бъде елиминиран всеки, който се противопоставя на измамата "Патриотичен фронт", коментира депутатът, напуснал тази парламентарна група.

"Но какво се крие зад тази процедура - крие се нещо, което българските граждани виждат в парламента. Патриотичният фронт се оказа една фасада за измама на избирателите, зад която се крият користни интереси и всеки, който се противопостави на измамата, трябва да бъде елиминиран", каза Енчев.

С изключването от двете комисии Симеонов иска да заглуши моя глас като представител на Обединените пенсионерски съюзи вече 8 години, каза Енчев. "Той се старае да елиминира възможността да внеса през комисията в пленарна зала това, което обявих вчера - предложението ми за 13-а пенсия в бюджет 2015 година, което е една социална мярка, отнасяща се до пенсионерите с пенсия под прага на бедността", поясни той.

Според Велизар Енчев зад това действие на Валери Симеонов се крие неговата антисоциална политика. "Нашите най-големи противоречия по време на кампанията бяха, че той беше забранил да се говори за проблемите на българските пенсионери. Според неговата бизнес философия те могат да получат увеличение само ако тези пари се изработят", посочи Енчев.

С голямо съжаление трябва да кажа, че г-н Красимир Каракачанов се е превърнал в един слуга на Валери Симеонов. Познавам г-н Каракачанов от 25 години и ме е срам да гледам неговото превиване на гръбнака пред политика, която е в пълно противоречие с принципите на ВМРО", каза още Велизар Енчев и припомни, че основен приоритет в програмата на ВМРО бяха строителството на "Южен Поток" и АЕЦ "Белене", докато за Валери Симеонов това са вредни проекти.

Коалицията е порочна, но за съжаление цената ще я платят избирателите, а не тези, които получиха огромната субсидия, каза Енчев и припомни, че той ще внесе предложение за намаляване на партийната субсидия от 11 лева на 5 лева за получен глас.

#Велизар Енчев #Валери Симеонов #Патриотичен фронт