Обратно към пълната версия на статията »

Младенов организирал визитата в Катар, но не ходил на плаж

Младенов организирал визитата в Катар, но не ходил на плаж
Министърът на външните работи Николай Младенов заяви, че той е организирал посещението в Катар, но не е знаел за оставката на Трайчо Трайков, нито е ходил на плаж. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на външните работи Николай Младенов заяви, че той е организирал посещението в Катар, но не е знаел за оставката на Трайчо Трайков, нито е ходил на плаж в страната.

„Посещението на българската делегация в Катар бе изцяло организирано от Министерството на външните работи. Това никога не съм го крил“, каза министърът на външните работи Николай Младенов в интервю за bTV по повод оставката на министъра на икономиката Трайчо Трайков.

„Аз поех организацията, защото всеки правеше нещо различно“, обясни Младенов. По думите му обаче, форумът в Катар не е бил провал.

„Тепърва ще видите колко договори ще излязат от него, от колко от срещите ще излязат бизнес контакти“, подчерта Младенов.

На въпрос за обвиненията на Трайков, че Младенов е отговорен, външният министър каза:

„Аз не съм ходил да „плача“ на рамото на премиера Бойко Борисов. Всеки втори в България си мисли, че има заговор срещу Трайчо Трайков, но по тази тема мотивите на министър-председателя са ясни – проблемите в икономиката ни“, обясни Младенов.

„Ако причините за поисканата му оставка Трайков я търси в моята градина, аз няма да коментирам повече. Моята работа е да докажа, че не само в Катар, но и в другите държави в Близкия изток ние ще имаме успех, ще имаме договори и компании, които ще работят“, коментира външният министър.

По думите му е важно да се спре да се говори по темата по „махленски начин“. По повод изказванията на Трайков, че всички от делегацията в Катар са били на плаж, Младенов заяви:

„Не съм бил на плаж в Катар. Бях малко зает с доста работа по време на форума и не видях очите на Трайков, освен на вечерята“.

На въпрос дали е знаел, че ще бъде поискана оставката на Трайков, Николай Младенов каза, че не е знаел за такова нещо.

„За последен път говоря по тази тема, неприятно ми е, че изпадаме в това състояние“, подчерта Младенов.

#Николай Младенов #Младенов #министър на външните работи #Трайчо Трайков #Трайков #оставка #Катар #визита #Бойко Борисов #премиер