Обратно към пълната версия на статията »

Президентът Плевнелиев: Кражбата на тефтерите на Златанов не е случайност

Президентът Плевнелиев: Кражбата на тефтерите на Златанов не е случайност
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев не смята, че кражбата на тефтерите на Филип Златанов е случайност.

"Не вярвам, че е случайно, че вещото лице, което се е занимавало с тези тефтерчета, се оказа агент на Държавна сигурност, и то на Шесто управление., каза държавният глава пред БНТ. Аз не вярвам, че това е случайно. И също така не вярвам, че е случайно, че от две тефтерчета със стотици страници бяха показани само две".

"От година и половина в България по всички медии се разхождат две прословути страници, добави Плевнелиев. На едната от тях пише нещо от сорта: "президентът не е допустимо да е известно", или нещо от сорта, не съм съвсем конкретен. Напротив, допустимо е, задължително е да стане известно. И още в ден първи, на първата прескоференция на прокуратурата, аз излязох и казах: "Моля ви, покажете всичко, но покажете не просто само една страница, покажете всички страници! Покажете цялата истина! Нека стане ясно кой е потърпевш и кой е инициатор!".

"Истината не разделя, истината обединява. Но манипулираната истина разделя", каза още Плевнелиев по повод полуоткрехнатите досиета, с които в продължение на 25 години се изнудваха не едно поколение политици.

Според информация на БНР прокуратурата проверява началника на Столичната следствена служба Петьо Петров, заради скандала с откраднатите тефтери. Проверката е заради казаното от експерта Стефан Бенчев, че подчинен на Петров е знаел за изчезналите веществени доказателства.

 

 

 

#тефтер #тефтери #тефтерче #Златанов #Филип Златанов #Росен Плевенлиев #президент #Петьо Петров #прокуратура