Обратно към пълната версия на статията »

Младенов: Най-важното е да насърчаваме българския износ

Младенов: Най-важното е да насърчаваме българския износ
Външният министър уточни, че по-рано е трябвало да се прецени, че първата част от бизнес форума в Катар не е трябвало да бъде организирана по начина, по който беше организирана. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Сериозната дискусия на правителството оттук нататък трябва да е за икономическата политика на България и начина, по който ще се насърчава българският износ, заяви министърът на външните работи Николай Младенов.

„Това е сериозното. Всичко друго, наричайте го кухня, както искате го наричайте, на мен не ми е интересно“, коментира Младенов в кулоарите на парламента, цитиран от Дарик.

Външният министър уточни, че по-рано е трябвало да се прецени, че първата част от бизнес форума в Катар не е трябвало да бъде организирана по начина, по който беше организирана.

„Посещението в Катар трябваше да бъде изложение на българския бизнес, така бяха подбирани от Министерството на икономиката компаниите. За съжаление това не се случи. Изложението за българския бизнес не беше организирано навреме и не можа да се случи“, обясни Младенов.

„Това, което успяхме да направим, е да спасим все пак по някакъв начин във външно министерство организацията на това събитие с бизнес форума и срещите там. Не искам да обяснявам кой за какво носи вина“, добави той.

„Това, което искам, е всички да сме наясно, че като държава трябва да знаем две неща. Не може да очакваме в рамките на първите 15 минути или 15 секунди на едно случващо се събитие да постигнем резултатите. Резултатите се постигат с много труд и оттук нататък имаме много работа, която да свършим“, коментира още министър Младенов.

Външният министър посочи пред БНР, че не се притеснява от оставките на своите колеги Трайчо Трайков и Стефан Константинов, защото „е нормално във всяко едно правителство да се правят промени".

#Николай Младенов #министър на външните работи #износ #икономика #Катар #Трайчо Трайков #Стефан Константинов