Обратно към пълната версия на статията »

Бербатов: Фъргюсън е „най-добрият“

Бербатов: Фъргюсън е „най-добрият“
„Сър Алекс Фъргюсън е най-добрият мениджър в света“, заяви Бербатов пред MUTV. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българският нападател на „Манчестър Юнайтед“ Димитър Бербатов определи сър Алекс Фъргюсън като „най-добрия мениджър в света“.

„Сър Алекс Фъргюсън е най-добрият мениджър в света, тъй като успява във всеки един момент да мотивира до краен предел своите играчи“, заяви Бербатов пред MUTV, телевизионния канал на отбора, предаде БГНЕС.

Бербатов, който през този сезон играе много по-малко, отколкото през миналата кампания, призна, че разбира много добре, че всички действия на шотландеца са в името на успехите на английския шампион.

„Всеки един футболист е различен“, каза бившият капитан на националния отбор на България.

„Някои играчи трябва да бъдат побутнати, а други просто имат нужда от един разговор. Що се касае до мен, босът просто трябва да дойде и да ми каже какво иска да направя, а след това зависи само от мен дали ще играя във всеки мач. Не мога да говоря за другите момчета, но винаги е много хубаво, когато мениджърът идва при теб, за да те попита как се чувстваш и да те успокои преди даден мач. Той знае как да те мотивира и как да говори с теб – за нещата във футбола и извън него“, каза още българският таран.

„Заради начина, по който говори в съблекалнята, ти имаш чувството, че това ще бъде последният мач в живота ти, така че излизаш на терена и даваш 100% от себе си. Страхотно е – просто трябва да сте в съблекалнята, за да видите за какво говоря“, сподели още Бербатов.

Бербатов завърши с думите: „Всеки път когато някой играч се откаже от футбола или бъде продаден на друг отбор, мениджърът има план как да замени дадените играчи и да изгради нов отбор. Начинът, по който се отнася с нас, е просто невероятен. Дори и да не играеш, ако си контузен, той идва и говори с теб, окуражава те. Тогава се чувстваш специален. Дори когато сме на тренировка или обядваме например, той сякаш е част от футболистите – шегува се, разказва различни истории, задава ни въпроси. Той просто e близък с играчите“.