Обратно към пълната версия на статията »

Кралица Елизабет Втора изпрати първия си туит

Кралица Елизабет Втора изпрати първия си туит
A A+ A++ A

Британската кралица Елизабет Втора изпрати първия си туит по време на визита в лондонския Научен музей (на снимката горе), подписвайки го като "Елизабет Р". Тя дори свалила ръкавицата си, за да го публикува.

88-годишната дама откри нова галерия, посветена на историята на комуникациите и информацията. Кралицата се е стремяла да е в крак с новите технологии по време на 62-годишното си царуване.

Тя получи мобилен телефон като подарък от сина си принц Андрю през 2001 г. и осем години по-късно изпрати първия си официален мейл, но се учудвала на желания на нейните поданици за "селфита" при кралските й обиколки.

"За мен е удоволствие да открия изложбата "Информационна ера" днес в Научния музей и се надявам, че хората ще й се насладят. Елизабет Р.", се казваше в първия туит на кралицата на официалния акаунт в Туитър на британската монархия. В друг туит на същия акаунт малко след това се уточняваше, че кралицата лично изпратила предишния.

Макар че новината бързо се разпространи в Туитър, кралицата невинаги се е справяла с такава лекота с новите технологии. Американският посланик в Лондон Матю Барзън разкри, че тя смятала за странно да бъде обградена от хора, държащи мобилни телефони и искащи снимки или селфита по време на кралските визити. "Тя казваше, че й липсва зрителният контакт", разкри Барзън пред списание "Татлър" миналия месец.

#кралица #Елизабет Втора #Туитър #туит #музей