Обратно към пълната версия на статията »

Въведоха вечерен час в Студентски град

Въведоха вечерен час в Студентски град
Вечерен час, камери и забрана за гости след 22 ч. са част от промените, целящи да въдворят ред в общежитията в Студентски град. Снимка: akademika.bg
A A+ A++ A

Вечерен час, камери и забрана за гости след 22 ч. са част от промените, целящи да въдворят ред в общежитията в Студентски град.

Вече е в сила вечерен час за студентите - 23 ч. След това общежитията в Студентски град се заключват, като вратите се отварят в 6 часа сутринта, предаде bTV.

От 5 април няма да се допускат гости в сградите след 22 часа, реши заседание на ректорския съвет.

Ректорът на Техническия университет Марин Христов съобщи, че до месец ще се изготви по-стриктен правилник за вътрешния ред в студентските блокове.

„Целта е да се засилят контролът и сигурността на младите хора, като предстои да бъдат монтирани и камери по всички етажи“, посочи той.

Ректорът на университата съобщи и за множество оплаквания на жители в един от блоковете на ТУ, вследствие на които четирима студенти са били изгонени. Младежите системно пречели с пиянските си прояви на останалите студенти в общежитието.

След като на 29 февруари 19-годишно момче беше убито в стаята си след пиянско сбиване, ръководствата на университетите и Министерството на образованието решиха да вземат мерки  и да наложат ясни правила в студентските общежития.

#камери #вечерен час #общежития #Студентски град #студенти