Обратно към пълната версия на статията »

Гришо Димитров отново загуби от Ферер

Гришо Димитров отново загуби от Ферер
За българина това е трета поредна загуба във втори кръг на турнирите „Мастърс“ след Шанхай и Синсинати, където падна отново от Ферер. Снимка: TV7
A A+ A++ A

Вторият кръг на турнирите от сериите „Мастърс“ отново се превърна в непреодолимо препятствие за най-добрия български тенисист Григор Димитров.

Той загуби за трети пореден път на подобен етап от сериите и за втори от испанеца Давид Ферер - 2:6, 2:6, в Индиън Уелс, съобщи „Дневник“.

Хасковлията, който преди дни имаше оплаквания от проблеми с китката, направи 40 непредизвикани грешки срещу много по-опитния си съперник.

Той имаше много проблеми предимно на сервис и от бекхенд, но и цялостната му игра беше много под нивото му.

Българинът първи стигна до възможност за пробив още във втория гейм на първия сет, но испанецът успя да се защити. Още в следващия гейм дойде първият пробив в сервирането на Димитров, но след това той успя да върне равенството до 2:2.

Това беше и последната му позитивна изява за първия сет, защото оттам нататък започна серията от грешки.

Той играеше припряно и като резултат ударите му рядко успяваха да донесат точка. Димитров регистрира половината от непредизвиканите си грешки именно в този сет, а Ферер взе всички останали геймове, като непрестанно търсеше бекхенда на българина.

Поставеният под номер 5 в схемата испанец продължи да печели геймовете и в началото на втория сет, като започна с 2:0. След това Димитров най-после се записа в резултата, но последваха нови четири гейма за Ферер и логичен завършек на мача след 66 минути.

За българина това е трета поредна загуба във втори кръг на турнирите „Мастърс“ след Шанхай и Синсинати, където падна отново от Ферер.

Димитров спечели 12 275 долара от наградния фонд в Индиън Уелс и ще добави 25 точки към актива си, с които ще се завърне в първата стотица на света. Следващото му участие е в турнира от сериите „Мастърс“ в Маями.

#Григор Димитров #Мастърс #Индиън Уелс #Давид Ферер #Шанхай #Синсинати #Маями