Обратно към пълната версия на статията »

Нови 3600 кг канабис открити в Пиринско

Нови 3600 кг канабис открити в Пиринско
A A+ A++ A

Над 3600 кг канабис са открити при паралелни полицейски операции на територията на общините Петрич и Гоце Делчев, съобщиха от МВР.

При специализирана полицейска операция в землището на петеричкото село Драгуш униформените служители на „Криминална полиция“, „Гранична полиция“, и областната дирекция на МВР са проверили девет поземлени имота. В нивите били открити 915 стръка зелена листна маса с общо тегло от 3505 кг, реагираща на канабис.

По същото време служители от РУП-Гоце Делчев и техни колеги от ГПУ-Гоце Делчев извършили проверка на нива в землището на село Лъки. Там били открити 115 стръка зелена листна маса с тегло от близо 98 кг. Проба от откритите растения при полевия наркотест реагирала на канбис.

Образувани са досъдебни производства и са уведомени районните прокуратури в Петрич и Гоце Делчев. Работата по случаите продължава.

По-рано тази седмица, на 19 август служители на полицейските управления в Сандански и Благоевград откриха и унищожиха над тон и половина канабис. Растенията бяха намерени в землищата на селата Плоски и Горно Хърсово.

#канабис #Петрич #Гоце Делчев