Обратно към пълната версия на статията »

Бедствено положение в Своге, пороят огънал дори електрически стълб

Бедствено положение в Своге, пороят огънал дори електрически стълб
Бедственото положение е обявено за селата Владо Тричков, Луково, Реброво, Батулия, Бакьово, Огоя, Ябланица, Буковец, Томпсън, Редина и Лесковдол.Снимка: „Балканец“.
A A+ A++ A

Пороите наводниха Своге и околните села. Реките преляха, токът бе прекъснат на много места. Щетите върху инфраструктурата и имуществото на хората са огромни. Заради приливната вълна се е огънал дори електрически стълб, твърдят очевидци. 

Бедственото положение е обявено за селата Владо Тричков, Луково, Реброво, Батулия, Бакьово, Огоя, Ябланица, Буковец, Томпсън, Редина и Лесковдол.

Прекъснати са пътищата между Своге и Лесковдол, между Батулия и селата Бакьово, Огоя и Ябланица. Отнесени са 6 махленски пътища. В аварийно състояние е моста на река Кръстечка в с. Батулия. Помпената станция на селото е залята и без електрозахранване, по този повод е прекъснато и водоподаването в Батулия. Без вода са кв. Ромча на с. Владо Тричков и с. Луково. Без ток са центъра на Батулия, с. Лесков дол, селата Томпсън и Реброво, съобщава „Балканец“.

Критично е и положението в Лакатник, където са заляти множество имоти. Застрашени от повишаването на река Искър са жилищните сгради в махала Завоя, с. Томпсън. Свлачище е блокирало пътя за село Лесковдол.

Пътят София - Своге в участъците край Реброво и Владо Тричков е прекъснат. Река Батулийска е наводнила и участъци от жп линията в района, затова влаковете се движеха с ограничена скорост и закъснения.

#Своге #порои #наводнения