Обратно към пълната версия на статията »

Цар Киро взел 9,5 млн. лева от алкохолен бос

Цар Киро взел 9,5 млн. лева от алкохолен бос
Цар Киро Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кирил Рашков – Цар Киро е декларирал, че е взел 9,5 млн. лв. от алкохолния бос Здравко Куманов в началото на 90-те години на миналия век, и така се е опитал да оправдае богатството си пред данъчните.

Според в. „24 часа“ (24chasa.bg) това е записано в данъчния ревизионен акт на Рашков, от който става ясно, че разходите му превишават приходите с 1,5 млн. лв. за периода от 2005 до 2010 г.

Установено е, че е строил къщи, купувал е джипове, пътувал е в чужбина, а няма как да е спечелил пари, за да води този охолен начин на живот. Не бил подавал и данъчни декларации и съотвено не плащал налози за доходите си. Сега трябва да внесе 471 хил. лв. данъци, колкото е начетът и на съпругата му Царица Костадинка - 471 хил.

Срещу самотитулувалия се като монарх на ромите в България цар Киро и роднините му текат и наказателни дела за укриване на данъци. Освен това те трябва да платят налозите си. Административният съд в Пловдив вече е потвърдил актовете на НАП като законосъобразни, но предстои да се произнесе и ВАС.

Снахата на цар Киро – Гергина, също се е пробвала да оправдае разходите си за милиони със заем, който според НАП не е доказан. Тя твърди, че бизнесменът Чавдар Стойчев от Пловдив е дал без условия и обезпечения 650 хил. лв. през 2005 г. Интересно е, че фирма на същия бизнесмен дължи над 1,4 млн. на НАП и е съден за данъчни престъпления. Самият Стойчев е декларирал, че заемът към Гергина Рашкова е реален, като доходите му са от дружество, което е регистрирано в Швейцария.

Пред НАП главата на фамилията - цар Киро, е декларирал, че е предоставил и заем на сина си Ангел в размер на 190 хил. лв., но отново не дал никакви доказателства за това.

#Кирил Рашков #Цар Киро #Цар Киро #съд