Обратно към пълната версия на статията »

Ековедомството иска удължаване на срока за предаване на скрап от физически лица

Ековедомството иска удължаване на срока за предаване на скрап от физически лица
Министерството на околната среда и водите предлага да бъде удължен срокът, в който физическите лица да могат да предават скрап в пунктовете за изкупуване на вторични суровини. Снимка: www.makmetal.com
A A+ A++ A

Министерството на околната среда и водите предлага да бъде удължен срокът, в който физическите лица да могат да предават скрап в пунктовете за изкупуване на вторични суровини.

Ековедомство ще предложи на парламента промяна на Закона за управление на отпадъците, съобщи заместник-министър Чавдар Георгиев.

"Ние отчитаме фактическата невъзможност за изпълнение на действащия закон и подкрепяме внесения законопроект в Народното събрание. Това е официалното становище. Отчитаме, че това е и в интерес и на общините, и на бизнеса, защото наистина се налага да се даде допълнителен срок за влизане в сила на действащите в момента норми. Наистина има препятстващи обстоятелства, обективни, по отношение дейността на бизнеса. Ние сме за това и апелираме към всички парламентарни групи да се приеме новият кратък закон за изменение и допълнение на закон за управление на отпадъците, с който ще се даде едно допълнително отлагане на действието на задълженията за забрана за изкупуване на отпадъци от физически лица до края на 2015-а година", каза Георгиев.

Движението на граничния пункт "Капитан Андреево" отново беше спряно. Втори ден протестиращите от фирмите за скрап блокират района заради новите правила, според които в пунктовете за изкупуване на вторични суровини могат да предават само фирми.

#скрап #физически лица #бизнес #Георгиев #обстоятелства