Обратно към пълната версия на статията »

Гришо Димитров изпадна от Топ 100 на световната ранглиста

Гришо Димитров изпадна от Топ 100 на световната ранглиста
Най-добрият български тенисист загуби 18 позиции в новото издание на световната ранглиста на АТП и вече е под номер 102. Снимка: celebrities.yoangames.com
A A+ A++ A

Григор Димитров изпадна от първите 100 в световната ранглиста на мъжкия тенис за пръв път от година.

Най-добрият български тенисист загуби 18 позиции в новото издание на световната ранглиста на АТП и вече е под номер 102, предаде „Дневник“.

След края на „Аустрелиън Оупън“ хасковлията записа две отпадания в първи кръг - на турнирите в Сан Хосе и Мемфис, а миналата седмица не игра никъде. Така той загуби 90-те си точки от актива, които беше спечелил миналата година на турнира в Шербург.

От началото на годината Димитров е играл само четири мача от веригата на АТП, като балансът му е една победа и три загуби.

Димитров влезе в Топ 100 за пръв път на 31 януари миналата година и до август само се изкачваше нагоре, за да запише рекордното за българин 52-ро място през август. Впоследствие се задържа дълго време около 70-80 място, за да дойде настоящият срив.

Следващата седмица той ще участва на силния турнир в Индиън Уелс, където има шанс отново да се изкачи в ранглистата. Димитров няма да защитава точки от миналата година и може само да добави към актива си от 539 точки.

Засега този спад в ранглистата може да има сериозно отражение върху шансовете му за класиране на Олимпийските игри. Там по право влизат първите 56 в ранглистата, като се вземат предвид точките след приключването на „Ролан Гарос“.

Номер 1 продължава да е Новак Джокович, въпреки че не успя да защити титлата си в Дубай от миналата година.

#Григор Димитров #ранглиста #тенис #АТП #Аустрелиън Оупън #Сан Хосе #Мемфис #Индиън Уелс #олимпийските игри #Ролан Гарос #Дубай #Новак Джокович