Обратно към пълната версия на статията »

Холандия обърна Мексико и отива на четвъртфинали в Бразилия - 2:1

Холандия обърна Мексико и отива на четвъртфинали в Бразилия - 2:1
Малко преди края на първата част холандците имаха основателни претенции за дузпа, след като Ариен Робен на два пъти бе фаулиран в наказателното поле, но реферът Педро Проенса даде знак играта да продължи. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Холандия се класира за четвъртфиналите на Световното по футбол след драматична победа над Мексико с 2:1 в последните минути на мача.

“Лалетата” бяха на броени минути от това да приключат с Мондиала, като Мексико продължи силната си изява, но не успя да удържи резулата.

Северноамериканците контролираха играта на Естадио Кастелао във Форталеза през първата част, отправяйки няколко далечни изстрела, но Силесен спасяваше вратата си.

Малко преди края на първата част холандците имаха основателни претенции за дузпа, след като Ариен Робен на два пъти бе фаулиран в наказателното поле, но реферът Педро Проенса даде знак играта да продължи.

Три минути след почивката мексиканците поведоха в резултата с гол на Джовани Дос Сантос, който се разписа от далечно разстояние.

В 88-та минута прецизния изстрел на Уесли Снайдер от границата на наказателното поле направи безпомощен мексиканския вратат Очоа и равенството бе възстановено.

“Лалетата” продължиха с атаките в оставащите минути, а в 93-та Робен бе препънат от Рафаел Маркес в наказателното поле.

Клаас Ян Хунтелаар реализира отсъдената дузпа, за да изпрати своя тима напред.

По този начин Мексико отпадна за шести пореден път на осминафинал на Световно първенство, докато Холандия ще чака да разбере своя противник на след мача между Коста Рика и Гърция.

#Холандия #Мексико #Бразилия #Световно първенство #футбол