Обратно към пълната версия на статията »

Каролев: За Бога братя, не си теглете депозитите!

Каролев: За Бога братя, не си теглете депозитите!
“Всички политици, били те в опозиция или на власт, да спрат да говорят за банкови и държавни фалити и да поемат поне минимална отговорност за стабилността на тази държава и спокойствието на това общество", казва Владимир Каролев.
A A+ A++ A

Икомонистът Владимир Каролев направи призив във социалната мрежа „Фейсбук“ към българските граждани да не теглят депозитите си от банките.

“За Бога братя, не си теглете депозитите”, пише Каролев и умолява „хората да запазят спокойствие и да не се поддават на атаки и слухове, създавани от неосведомени и/или некомпетентни и/или злонамерени хора. Да не правят лошо на себе си (губейки си лихвите) и останалите като теглят безсмислено депозити”.

“Хората да не вярват на никого, освен на фактите и числата, а те са, че банковата ни система е стабилна, въпреки присъщата слабост на банкирането с частичен резерв и централна банка; дебатът за тази слабост е нужен, но целта е голяма и в дългосрочен план. Ликвидността в банковата система на Бълагрия е по-висока от тази в почти всички страни в Европа”.

“Всички политици, били те в опозиция или на власт, да спрат да говорят за банкови и държавни фалити и да поемат поне минимална отговорност за стабилността на тази държава и спокойствието на това общество. Не съществуват никакви обективни фактори, които да създават опасност за банковата или фискалната ни стабилност”.

“Всички лидери на мнение, били те политици, журналисти, редактори и т.н., да не се поддават на инсценировки и пропагандни сценарии, отвличащи ни вниманието от истинските критични проблеми в секторите здравеопазване, пенсионно осигуряване и енергетика”, пише икономистът във „Фейсбук“.

#Владимир Каролев #депозити #теглене #банки #ПИБ #Първа инвестиционна банка