Обратно към пълната версия на статията »

Няма лош късмет в петък, 13-и

Няма лош късмет в петък, 13-и
Няма лош късмет в петък, 13-и, това са само шаблонни неща. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

Няма лош късмет в петък, 13-и, това са само шаблонни неща, които преобладават и не трябва да им се обръща внимание. Това каза в анкета на БГНЕС възрастен мъж по повод единствения за тази година петък, 13-и, и носи ли ни той лош късмет, или всичко е въпрос на внушения. През 2014 г. числото 13 само веднъж е в петък и това е денят 13 юни.

За някои хора датата 13-и, дори съчетана с петък, носи късмет. Анкетата показва, че хората са забравили страховете си от петък, 13-и, ако въобще някога са ги имали. Петък, 13-и, е суеверие, което съществува като мит от стотици години. Няма аргументи, че е истина, защото по принцип суеверията не се базират на аргументи, а на страх от неизвестното.

Има изследвания, които са правени и в България, че нещастните хора са по-суеверни и вярват повече в черния петък, ако черна котка ти мине път и т.н. Вярват, защото не са уверени в себе си. Ако сме уверени в себе си, разчитаме, че сами ще си направим деня хубав и няма защо да вярваме, че нещо лошо ще ни се случи. Астрологът и нумерологът Светлана Тилкова-Алена обясни, че групата от числа 4, 13, 22, 31 като дни от всеки месец са числата на кармична разплата. Двойното число 13 категорично не носи фаталистични вибрации.

 

#петък #Алена #суеверия #България #астролог