Обратно към пълната версия на статията »

Убиецът на Паоло остава под домашен арест

Убиецът на Паоло остава под домашен арест
Сапунджиев остава с мярка за неотклонение „домашен арест“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Мярката за неотклонение „домашен арест“ за убиеца на 4-годишния Паоло бе потвърдена от пловдивския апелативен съд в четвъртък.

Според съда на 2 юни в Стара Загора Георги Сапунджиев е прегазил момчето с джипа си „по непредпазливост“.

Съдът намери, че първоинстанционният съд правилно е преценил, че не са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение по отношение на Георги. От събраните до момента доказателства по делото действително може да се направи обосновано предположение, че той е извършил деянието, в което е обвинен.

Съдът прецени обаче, че липсва другата изискуема предпоставка за вземане на най-тежката мярка, а именно не е налице реална опасност да се укрие или да извърши престъпление. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, че родители от цялата страна скочиха на протест против убийците на пътя. Във Facebook вече се появиха различни групи, които настояват шофьорът да бъде наказан най-строго. През уикенда в 28 града в цялата страна се организираха мирни шествия против убийците на пътя. В протеста се включиха и родители на загинали деца при тежки катастрофи.

 

#Георги Сапунджиев #Стара Загора #Паоло