Обратно към пълната версия на статията »

Георги Кадиев призова за оставка на цялото ръководство на БСП

Георги Кадиев призова за оставка на цялото ръководство на БСП
Той обяви, че не иска да участва в партия и парламентарна група, която е готова да приеме загубата, "и само реди листи, за да бъде и в следващия парламент”. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Оставка на цялото ръководство на БСП е единственият изход за левицата от кризисната ситуация, в която се намира”. Това заяви депутатът от БСП Георги Кадиев в ефира на бТВ.

„Единствената възможност е оставка на цялото ръководство, но истинска – подават я, излизат през вратата и я затварят след себе си. Останем ли със същото ръководство, си подписваме загубата. Ако останем със същото ръководство след толкова много загуби, кой поема отговорност?”, попита Кадиев.

По думите му, не загубата на изборите е била драматична, защото БСП има същия брой евродепутати, както в предишния състав на ЕП. „Драматично беше очакването да имаме равен брой или близък брой с ГЕРБ, а загубихме с 11%”, допълни депутатът.

Той обяви, че не иска да участва в партия и парламентарна група, която е готова да приеме загубата, „и само реди листи, за да бъде и в следващия парламент”.

„Аз също считам, че е време за избори", каза Кадиев. По думите му, бъдещият лидер на БСП вероятно ще трябва да понесе нова изборна загуба, предизвестена от наследството си, както и да води тежки преговори за коалиции.

„Бъдещето е форма на общо правителство. Местан е прав – време е да пием кафе”, каза Кадиев.

#Георги Кадиев #призова #оставка #цялото #ръководство #БСП