Обратно към пълната версия на статията »

Домашен арест за убиеца на Паоло от Стара Загора

Домашен арест за убиеца на Паоло от Стара Загора
Малко след инцидента Сапунджиев е бил приет в болницата с комоцио и наранявания по главата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

44-годишният Георги Сапунджиев, който на 2 юни прегази и уби с колата си четиригодишния Паоло в Стара Загора, ще остане под домашен арест реши Окръжният съд в града след заседание в петък.

Адвокатът на Сапунджиев Георги Георгиев поиска и официалната епикриза от лечението му в клиниката по неврохирургия на старозагорската болница „Киркович”.

Малко след инцидента Сапунджиев е бил приет в болницата с комоцио и наранявания по главата.

Той бил нападнат от група мъже, събрали се на мястото на инцидента малко след трагичната случка.

Очевидци посочват, че само бързата намеса на полицията го е отървала от по-сериозна саморазправа.

„Клиентът ми е получил мозъчно сътресение и още се оплаква от главоболие, има и спукано тъпанче и се нуждае от допълнително лечение на ухото, за да не изгуби слуха си”, заяви адвокатът.

Прокурорът по делото Румен Арабаджиев поиска най-тежката мярка за неоклонение – задържане под стража.

Според него Сапунджиев е направил няколко груби нарушения на правилника за движение по пътищата преди да прегази детото, което показвало, че не уважава законите.

„Целта на постояния арест е да обслужи обществените интереси и егото на някои хора с кръвожадна същност”, заяви от своя страна адвокат Георгиев и поиска най-леката мярка - подписка.

„Моят клиент е получил средни телесни повреди от побоя, имало е призиви да бъде убит на място. Какво направи прокуратурата досега за разкриване на извършителите”, запита защитникът на Сапунджиев.

Съдия Красимира Дончева уважи част от мотивите и на обвинението, и на защитата и постанови „домашен арест“ за Сапунджиев.

Негови близки и приятели, които не влязоха в залата, останаха отвън да чакат решенито на съда и отказаха всякакви изявление пред журналиситите

Нито преди, нито след заседанието бяха забелязани роднини и близки на семейството на малкия Паоло, предава „Стандарт“.

#Стара Загора #Паоло #Георги Сапунджиев