Обратно към пълната версия на статията »

Костов: Само ДПС и президентът спечелиха от евроизборите

Костов: Само ДПС и президентът спечелиха от евроизборите
Според Костов ДПС и президентът са победителите на тези избори. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Единствените спечелили от Европейските избори са ДПС и президента Росен Плевнелиев, каза Иван Костов пред "Дарик" в събота.

"Най-добре от изборите излизат два политически субекта. Единият е ДПС, което увеличава своята подкрепа. Ако тези избори бяха и за българско Народно събрание, ДПС от парламентарните фракции е единствената, която би качила резултата си, би увеличила броя на депутатите си. Всички останали губят", добави Костов.

По думите му другият, който печели по един странен начин от тези избори, е президентът:

"Той не участва в тези избори, спадът на доверието в останалите политически институции не го засяга, но едновременно с това той получи изненадваща силна подкрепа от вота, предвид обстоятелствата, че взе много категорична позиция за европейската интеграция и в полза на съюзническата позиция на България. Това беше в противовес на позицията, която заеха БСП, АБВ, Атака - изявена позиция срещу европейската интеграция и позиция в полза на Москва. Това означава, че всички изпълнители и възложители на тази пропагандна кампания, която Москва води в България, подведоха и жертваха цялата българска левица".

Той допълни, че европейските избори са довели до критично спадане на доверието в българските институции и създават рискове за нова политическа криза и предсрочно прекратяване на мандата на Народното събрание.

#Иван Костов #ДПС #Евроизбори 2014 #БСП #Атака #АБВ #България #Росен Плевнелиев