Обратно към пълната версия на статията »

Медиана: ДПС не успя да бие БСП

Медиана: ДПС не успя да бие БСП
Пловдив, Столипиново. Баба Катя е на 82, не вижда, не чува добре, слабо знае български, но е дошла сама да гласува. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ДПС не успя да бие БСП. Резултатите на агенция "Медиана" при 100 процента обработени протоколи обаче сочат съвсем малка разлика между двете формации в управляващата коалиция.

За БСП процентите са 20,2, а за ДПС - 18,6. ДПС е завоювало своите традиционни 400 хиляди избиратели, големият проблем на останалите е, че не са успели да изкарат своя електорат да гласува, коментира социологът Кольо Колев.

По-рано тази вечер социологическа агенция "Сова Харис" хвърли бомба. При 87 на сто обработени протоколи резултатите сочеха, че ДПС изпреварва БСП. Разликата между тях беше почти 2 процента.

Според социолога Васил Тончев с този резултат БСП най-вероятно плаща дан за коалицията, в която се намира в момента. От чужбина се очакват около 20 хил. гласа и те най-вероятно ще повлияят на Реформаторския блок, чиято съдба ще стане ясна след обявяването на официалните резултати от ЦИК.