Обратно към пълната версия на статията »

Борисов: Незабавна оставка на правителството и парламента

Борисов: Незабавна оставка на правителството и парламента
Бойко Борисов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Колкото и да ми е неприятно трябва да поздравя Николай Бареков, ДПС също, защото се представиха добре, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов първите резултати след евровота.

"Правителството и парламентът трябва да си подадат оставката незабавно. Тези резултати показват, че хората не ги искат. Българският народ показа, че ГЕРБ трябва да е в управлението. Няма логика победителите да са извън властта. Ние представляваме голяма част от населението. От БСП обещаха, ако имат един глас по-малко от нас да подадат оставка незабавно", коментира Борисов.

Бившият премиер каза, че нито един от останалите политически лидери не му се е обадил да го поздрави.

Борисов поздрави лидера на БСП Сергей Станишев, че е успял да стане евродепутат.

"Да е жив и здрав Станишев, дълги години да е председател на БСП. Те не могат да спечелят в България, как ще спечели ПЕС в Европа, каза  Борисов.

На въпрос дали тази вечер ГЕРБ ще се появи на пресконференция в НДК, Борисов каза, че партията няма да се яви, защото иска да види първо резултатите от изборите, да се знае как са гласували в големите градове и селата, както и да знае по възраст как се е гласува, също така и как е преминало гласуването в ромските квартали.

„Тогава вече ще ви дадем материал, със списъчета - кои партии са купували гласове”, каза той, като допълни че според него, е глупаво в деня на изборите да се дава пресконференция.

#Бойко Борисов #Борисов #БСП #ГЕРБ