Обратно към пълната версия на статията »

Затворниците бегълци използвали полицейска кола

Затворниците бегълци използвали полицейска кола
Затворниците бегълци напуснали най-строго охранявания затвор у нас с полицейска кола. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

Затворниците бегълци напуснали най-строго охранявания затвор у нас с полицейска кола. Това са изводите от направените проверки, стана ясно от пресконференция на правосъдното министерство.

Всичко се случва на 30 април следобед, когато през входа в затвора влиза сив автомобил със синя лампа и затъмнени стъкла.

Охранителят, който е на портала обаче, така и не поглежда служебната карта на представящия се за полицай. А причината е силният дъжд, който вали по това време.

Така колата влиза в двора на затвора. Там паркира на място, където камерите за видеонаблюдение нямат обхват.

Двамата затворници се качват в колата и се отправят заедно с фалшивия полицай към изхода на затвора. На портала колата отново не е проверена.

Оттам, както е ясно, следите им се губят. А проверката само установява, че полицейски автомобил с такъв регистрационен номер в базата данни на КАТ не съществува.

Дисциплинарни производства се водят срещу 13 служители на затвора. Ще има и уволнения за двама души. Единият е човекът, който не е проверил колата на входа на Софийския затвор, а другият - служителят, който е пренебрегнал пропускателния режим в затворническото общежитие в Бургас.

#затворници #затвор #кола #автомобил #КАТ #служител #стъкла