Обратно към пълната версия на статията »

Избраха 46-ата Царица „Роза“

Избраха 46-ата Царица „Роза“
Казанлък избра Гергана Петрова за 46-ата Царица „Роза“. Снимка: stoineff.blog.bg
A A+ A++ A

Казанлък избра Гергана Петрова за 46-ата Царица „Роза“. Тя завършва природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“. Нейни подгласнички са Ренета Колева от Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ и Бетина Миткова също от Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“. Председател на журито бе професор Генчо Начев.

За първи път Царица „Роза“ положи клетва: „Уважаеми съграждани, обичам Казанлък. Ще нося винаги в сърцето си оказаната висока чест – да бъда Ваша Царица. Ще пазя надеждите ви да живея в сърцето на Розовата долина. Ще работя за смелите планове на хората тук и за доброто на утрешния ден. Кълна се с надежда, любов и вяра да работя за нашето по-красиво бъдеще. Заклех се!“.

Абитуриентката бе единодушно избрана от 10-членното жури на конкурса. Чаровната Гергана, която успя да впечатли с визия и сценичното си поведение взискателното жури, получи едногодишна стипендия от Община Казанлък, която ще вложи в своето образование. Новата Царица „Роза“ на Казанлък възнамерява да учи зад граница, като запише продуктов дизайн в университет в Глазгоу, Шотландия.

#роза #Генчо Начев #царица