Обратно към пълната версия на статията »

Военните паради – начин на употреба!

Военните паради – начин на употреба!
A A+ A++ A

Както обикновено, Русия се представи със зрелищен военен парад на „День победы“, който е и Денят на Европа. Техниката която взе участие в този исторически „флашмоб“ наистина беше впечатляваща. Въпросът е, какво показва Русия с това и защо е необходим такъв парад!?

Отговорът може би се крие в патриотичното възпитание и историческата памет, която трябва да се предава, възпитава и най-вече - култивира.

Ние също имахме военен парад на празника на армията. За сравнение и дума не може да става, но при нас това действие някак леко позамириса на приказката, дето като видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак,...за всеки случай!

Странно е, как така руските танкове излизат на парад и не изравят с веригите си асфалта на „Червения площад“, а нашите танкове, до колкото въобще останаха такива, от десетилетия не излизат на военни паради, за да не изринели асфалта на „величествения“ някога площад „9-ти септември“, а сега - „Батемберг“...!?

Те и самолетите ни не излетяха, вероятно, за да не се намокрят...!

Изводът е, че когато правиш нещо „ерзац“, каквото и да е то, иронията обикновено е неизбежна, не заради внезапно вдъхновен хейт, а защото копието винаги е някак си...„пластмасово“...!

#парад #танкове #самолети #Русия #армия #флашмоб