Обратно към пълната версия на статията »

Майката и детето от Джебел убити по особено жесток начин

Майката и детето от Джебел убити по особено жесток начин
Снимка: „24 часа“
A A+ A++ A

Всички в Джебел са потресени от убийството на млада жена и детото й.

24-годишната Джейлян и 7-годишната й дъщеря Джейда били буквално насечени преди поне седмица в квартирата им в Джебел. Криминалисти коментираха пред „24 часа“, че престъплението е извършено с хладно оръжие.

Според специалистите майката се е съпротивлявала, затова апартаментът бил разхвърлян.

Няколко мъже, за които има информация, че са имали отношения с младата жена, са поканени на разговор в полицията в Джебел. Преди повече от година Джейлян се развела с първия си мъж Орхан.

По случая е задържан 18-годишният ученик Мерт. Малкото тийнейджъри, които се разхождаха из Джебел, са чували, че Мерт е задържан и друг път заради кражби и други нарушения. Те потвърждават, че младежът е известен наркоман. Съседът на убитите майка и дъщеря Шабан Дурмуш е виждал многократно Мерт да влиза в жилището на 24-годишната Джейлян, предаде БГНЕС.

Родителите на убитата жена пристигнаха от Германия в кирковското село Старово, за да изпратят дъщеря си и единственото внуче. Малката Джейда била родена в Германия и за нея Джейлян получавала по 300 евро детски надбавки. Преди време тя започнала работа в шивашка фирма, но след 2 месеца се отказала. Миналото лято Мерт също пробвал сам да печели парите си в едно от градските кафенета, но се задържал едва седмица. Местните поясниха, че той е дете на разведени родители, единият е държавен служител.

#Джейлян #Джейда #Джебел #Мерт