Обратно към пълната версия на статията »

Проф. Константинов изключва наши националисти да влязат в ЕП

Проф. Константинов изключва наши националисти да влязат в ЕП
Според проф. Константинов в ЕП на предстоящия вот ще влязат наши депутати от 6 партии.
A A+ A++ A

"В момента в очаквания Европарламент националисти няма. При нас национализмът като че ли малко изостава от тази вълна, която в момента залива Европа; нашите националисти малко закъсняха, не успяха да се впишат."

Това каза математикът проф. Михаил Константинов пред бТВ в събота.

„България без цензура” събира много националистически вот. Хората, които заявяват в момента, че биха гласували за „България без цензура”, много от тях са националистически мислещи бивши „гербери” или части от „Атака”, каза още Константинов.

Според прогнозите му за европейските избори, евродепутати ще имат следните шест партии: ГЕРБ, БСП, ДПС, „България без цензура”, Реформаторският блок и АБВ, като възможните сценарии за разпределение на гласове са два – съответно 6:5:3:2:1:0 и 6:5:3:1:1:1 гласа.

Според прогнозите на експерта по изборно законодателство на 25 май ще гласуват около 2,8-2,9 милиона българи. Той обясни, че националната квота за един евродепутат се формира от броят на действителните гласове делено на 17, или 5,88% от действителните гласове. Тя ще бъде между 155 до 180 хиляди гласа. Според него независимите кандидати за евродепутати нямат никакъв шанс.

#Михаил Константинов #Атака #Евроизбори 2014 #България без цензура