Обратно към пълната версия на статията »

Борисов на официално посещение в Тунис

Борисов на официално посещение в Тунис
Основна тема на официалните разговори по време на визитата ще бъде състоянието на двустранните отношения и конкретните стъпки за тяхното развитие. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На 26 февруари 2012 г., премиерът Бойко Борисов и водена от него правителствена делегация заминават на тридневно официално посещение в Тунизийската република, съобщиха от правителствената пресслужба.

Програмата предвижда срещи на българския министър-председател с премиера на Тунис Хамади Джебали, с президента Монсеф Марзуки и с председателя на Учредителното събрание Мустафа Бен Джаафар.

По време на визитата си Борисов ще присъства на откриването на тунизийското Училище за политика и ще се срещне с представители на българската общност. В рамките на посещението ще се проведе и съвместен българо-тунизийски бизнес форум.

В българската делегация са включени министърът на външните работи Николай Младенов, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов.

В рамките на визитата си в арабската страна министър Трайков ще открие българо-тунизийски бизнес форум и ще разговаря с министъра на инвестициите и международното сътрудничество на Тунис Риад Беттайеб.

Българската делегация ще бъде приета и от президента на Тунизийската република Монсеф Марзуки.

Основна тема на официалните разговори по време на визитата ще бъде състоянието на двустранните отношения и конкретните стъпки за тяхното развитие.

По данни за 2010 г. Тунис заема 50-то място в износа и 55-то място във вноса на България. Обемът на общия стокообмен за годината е в размер на 63.52 млн. щ.д., в това число износ от 44 млн. щ.д. и внос от 1.,52 млн. щ.д.

#Бойко Борисов #премиер #Тунис #Хамади Джебали #министър-председател #Монсеф Марзуки #президент #министърът на икономиката #министърът на образованието #България #внос #износ