Обратно към пълната версия на статията »

Съпругата на Банев: Искам да съм евродепутат, защото не търпя послушковци

Съпругата на Банев: Искам да съм евродепутат, защото не търпя послушковци
Евгения и Николай Баневи Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кандидатирам се за евродепутат, защото във вътрешното политическо блато хора като мен са "кауза пердута". Същевременно гражданската ми позиция не може да се примири с изпращаните от партиите "послушковци" в Европарламента, заяви независимият кандидат за евродепутат и съпругата на бизнесмена Николай Банев – Евгения.

„Европарламентът е "бойно поле" на интересите на страните-членки и само високо образовани и подготвени българи могат да отстояват и развиват националните приоритети там“, коментира Банева в интервю за „Дневник“.

Мото на кампанията й е „Свободната личност-срещу политическата мафия!”.

Омръзна ми от партийните "послушковци" да слушам как трябва да се съобразяваме с всички, за сметка на националните интереси и обедняване на българите. Партия в сегашния си политически образ в България означава схоластика, застой, машинации и репресии срещу всички инакомислещи. Това не е моята мечта за свободно общество.”, заяви още Евгения Банева.

Според Банева партията на Бойко Борисов е подлагала на репресии нея и съпруга й, за да им вземе бизнеса. Банева беше осъдена условно, тъй като прекъснала електропровод, който минавал през курортния комплекс Русалка, който е собственост на семейството, но впоследствие присъдата беше отменена.

#Евроизбори 2014 #Банева #Евгения Банева #Евгения #евродепутат #Европарламента