Обратно към пълната версия на статията »

Капка Георгиева: Дъновизмът ме спаси от самоубийство

Капка Георгиева: Дъновизмът ме спаси от самоубийство
Според писателката българинът е силно духовен човек и затова у нас се раждат много феномени. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Журналистката и писателка Капка Георгиева, бивша съпруга на Волен Сидеров, призна, че мъдростта на Петър Дънов я е спасила от самоубийство.

„Човек посяга на себе си, когато загуби вярата си 0 в приятелството, в любовта, в истината. В такива моменти, наранявайки себе си, човек иска да нарани Бог, да му каже – Теб те няма. Но не е така. Истината е, че всеки има ясно начертан път, който трябва да следва. Понякога трябва да ударим дъното, за да разберем каква е мисията ни. На това ме научи Дънов – да приемам както доброто, така и лошото в живота. Помогна ми да намеря отново себе си, да си върна вярата“, сподели Георгиева пред в. „Марица“.

Според писателката българинът е силно духовен човек и затова у нас се раждат много феномени.

„През 18. век странстващият монах Йосиф Брадати пише, че е обиколил много земи, но никъде не е видял толкова много посветени хора, магове, но и бродници, т.е. – зомбита, както в България“, коментира тя.

Книгата „Аз съм Дънов“ от Капка Георгиева ще бъде представена пред пловдивската публика в книжарница „Хермес – Централ“ във вторник. След големия успех на „Ванга от рода на прокълнатите“, „Вера – мисия феномен“ и „Убийството на Орфей“, „Аз съм Дънов“ е четвъртото заглавие от Капка Георгиева. Книгата разказва от първо лице за тежкия път на човек от състояние на пълна безнадеждност и опит за самоубийство до духовно израстване и преодоляване благодарение на лекциите на учителя Дънов.



#Капка Георгиева #Петър Дънов #Георгиева #Пловдив