Обратно към пълната версия на статията »

КЗК обвини „Булгаргаз“ в злоупотреба с положение

КЗК обвини „Булгаргаз“ в злоупотреба с положение
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обвини „Булгаргаз“ в злоупотреба с господстващо положение. Снимка: www.bulgargaz.bg
A A+ A++ A

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обвини „Булгаргаз“ в злоупотреба с господстващо положение на пазара на обществена доставка на природен газ. Обвинението е за периода 02.08.2010 г. – 31.12.2012 г., съобщиха от антимонополния орган.

През този период господстващото предприятие едностранно е принуждавало клиентите си да продължат срока на сключения между тях договор, без да имат възможност за преговори и обсъждане на клаузите в него. Дружеството едностранно е поставяло пред клиентите си и определени условия, без които договорите не могат да продължат действието си и без насрещни реципрочни права за клиентите.

Не на последно място „Булгаргаз“ ЕАД е задължавало клиентите си да заявяват количества природен газ за следващата година по едностранно наложени указания и таблици със заложени в тях формули, отчитат от КЗК.

В срок от 30 дни страните имат право да представят писмени възражения по предявените твърдения. Срокът започва да тече от деня на получаване на определението.

#Булгаргаз #КЗК #конкуренция #дружество #газ #определение #твърдения