Обратно към пълната версия на статията »

Яне с декларация за ядрената програма на Иран

Яне с декларация за ядрената програма на Иран
Председателят на „Ред, законност и справедливост“ (РЗС) Яне Янев внесе днес в деловодството на Народното събрание проект на декларация на парламента по повод военния характер на ядрената програма на Иран. Снимка: parliament.bg
A A+ A++ A

Председателят на „Ред, законност и справедливост“ (РЗС) Яне Янев внесе днес в деловодството на Народното събрание проект на декларация на парламента по повод военния характер на ядрената програма на Иран.

Декларацията потвърждава заключенията на Европейския съвет и Съвета на министрите на външните работи на ЕС и определя ядрената програма на Иран като „една от най-сериозните заплахи за световния мир“, предаде БГНЕС.

„С тази декларация България има възможност да докаже, че е предвидим партньор, и да изрази солидарност към усилията на международната общност за спазване на установения правен ред и международните договорености“, заявяват от РЗС.

От партията на Янев настояват министърът на външните работи Николай Младенов да връчи на посланика на Иран в България дипломатическа нота, с която да представи на Техеран съдържанието на настоящата декларация в качеството й на официална позиция на българската държава.

#ядрена програма #Иран #декларация #проект #РЗС #законност и справедливост“ #„Ред #Янев #Яне Янев