Обратно към пълната версия на статията »

Ситуацията в Украйна - заплаха за цяла Европа

Ситуацията в Украйна - заплаха за цяла Европа
Орешарски направи изявлението на връх Шипка, където се провежда тържественото отбелязване на Националния празник на България - 3-ти март. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министър-председателят Пламен Орешарски заяви, че ситуацията около Украйна е заплаха за сигурността на цяла Европа.

Орешарски направи изявлението на връх Шипка, където се провежда тържественото отбелязване на Националния празник на България - 3-ти март.

„Обстановката в Украйна е доста нагнетена. Бих призовал всички страни да се въздържат от провокации“, каза още той.

“Очакваме решение, когато видим позициите и на останалите партньори от ЕС. Следим развитието на ситуацията ежечасно”, посочи министър-председателят.

“Важно е да помним и да се гордеем с нашето минало. Но още по-важно е и да се стремим да бъдем достойни наследници в настоящето”, отбеляза Орешарски

“Днес празнуваме възстановяването на българската държавност. Но да не забравяме, че за да пребъде България, е необходимо да работим неуморно за нейното развитие. Това е наша обща кауза. За да я постигнем, нека сме единни поне в нашето родолюбие. Да бъдем на 3 март на този славен връх и да се поклоним пред героите на нашето Освобождение е наш дълг и чест”, обяви българският премиер.

“Дълбока признателност и благодарност пред тяхната смелост и героизъм. Важно е да помним и да се гордеем с нашето минало. Но още по- важно е да се стремим да бъдем достойни наследници в настоящето. Защото свободата не се дава веднъж завинаги. За нея трябва да се работи всеки ден.”

“В своята 13-вековна история България неведнъж се е възраждала след времена на тежки изпитания. Във всяка епоха са се раждали достойни синове и дъщери, които са отдавали живота си за свободата на Отечеството. Този силен дух, който и днес усещаме на Шипка, ме кара без колебание да повторя, че “Българин да се наричам - първа радост е за мене”, каза Орешарски и честити 3 март на всички съграждани, предава БГНЕС.

#Пламен Орешарски #България #3 март #Украйна хаос #Русия